Translate my blog

donderdag 4 oktober 2012

Schrijfweek Ikaria een succes




Van 1 tot 8 september namen David Pefko, winnaar van de Gouden Boekenuil, en schrijfdocente/initiatiefneemster Joey Brown een klein groepje schrijvers mee naar het wonderlijke eiland Ikaria, een gedroomde schrijfplek in het noorden van de Egeïsche Zee.  In de schaduw van de rotsen (hoor het ruisen van de zee!), geconcentreerd aan wiebelende tafeltjes of slapeloos uitgestrekt onder nachtelijke sterrenhemels werkten ze een week lang intensief aan hun roman, kinderboek, dagboek en levensverhaal. Er werd geschrapt -iemand gooide bijvoorbeeld vol overtuiging 200 vellen de prullenmand in- en geschreven. Wie bij aanvang nog geen letter op papier had, vloog met 5 kant en klare verhalen naar huis. Personages werden kleurrijker en losse fragmenten werden vakkundig samengesmeed. Het resultaat: verrassende manuscripten. En de gebruinde wangen, de nieuwe vriendschappen en de heerlijke Griekse traagheid in dat lome zwetende lijf, tja, dat nam iedereen er maar wat graag bij.


Schrijven, praten, lezen, luisteren, feedback krijgen en geven, harten onder riemen steken, geduld oefenen, uren in stilte schrijven, grappen maken, je geloof hervinden in jezelf en bij elkaar. Vakantie houden en toch hard werken. En dan: huilen bij het afscheid … dat was de schrijfweek in een notendop.

Een volledig verslag van de schrijfweek lees je in de volgende VerZin, de driemaandelijkse uitgave van Creatief Schrijven vzw.


Schrijfweek mei 2013

Werk je al lang aan een manuscript en zit je vast? Of wil je eindelijk die laatste hoofdstukken een keer afschrijven?
David Pefko en Joey Brown hebben voelsprieten voor manke dialogen, kromme zinnen, vreemde verhaalkronkels, hiaten en oppervlakkigheden. Schrijfkramp, writer's block, geen zuchtje fantasie meer? Geen probleem. Ze openen deuren naar nieuwe ideeën en staan garant voor professionele, intensieve begeleiding. Bovendien –en dit is niet onbelangrijk- zijn ze vertrouwd met de eigenheid en –opvallend eigenzinnige- cultuur van het eiland. In no time leiden ze je naar de meest inspirerende plekken.

Wat bieden ze je nog: ruime en lichte kamers, heerlijke gezonde maaltijden, manuscriptbegeleiding (in groep en individueel), verfrissende wandelingen, zwempauzes, traditionele live muziek, een avondje wijn proeven, een bezoek aan de bergdorpjes enz.

De nieuwe schrijfweek: van 18 mei tot 25 mei 2013. Waar? Griekenland. Eiland: Ikaria. Dorpje: Nas, dat bekend staat voor zijn adembenemend decor (zee, rotsen, strand en de rivier Chalaris diep beneden), zijn artistieke aantrekkingskracht en zijn locatie, vlakbij de ruïnes van een eeuwenoude Artemistempel. In Nas logeer je in een studio aan zee. De schrijfcursus zelf vindt plaats in een centrale, gezellige werkruimte naast Thea’s Restaurant. Elke cursist woont in een straal van honderd meter van dit centrale punt. De werkruimte met WIFI is afgesloten van het restaurant en kijkt uit over zee. Ontbijt, lichte lunch en avondmaal worden voorzien in Thea’s Restaurant. 

Snelle beslissers kunnen genieten van een vroegboekkorting. Bovendien kan je een gedeelte van de kosten inbrengen via de VDAB opleidingcheques. Wat houdt je nog tegen?

Inschrijven kan vanaf 18 oktober op www.creatiefschrijven.be 
Meer info over prijzen, vliegtickets en dergelijke volgt a.s.a.p.







Nas - zie hoe mooi het strand daar beneden



4 opmerkingen:

  1. een hele bijzondere week! het eiland, de groep en Het Werk waar ieder van ons aan zwoegde: een bijna magische cocktail - inderdaad, het afscheid deed pijn :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Elisabeth De Wachter8 oktober 2012 om 06:18

    Het prachtige eiland Ikaria voedt mijn schrijfspirit. Nooit eerder gaf ik mezelf de ruimte om te schrijven, omdat ik als danser spreek met beweging. Deze schrijfweek was een Goddelijke ervaring. Kwam dit door het sanctuarium van godin Arthemis of was het de alchemie van alle ingredienten...profesionele begeleiding van David en Joey, een oase van rust om je geest te ontdekken, Warmte, schoonheid, wijn en wind, maar ook de eeuwige golven van de zee.
    Door deze schrijfweek heb ik mezelf gegeven wat ik al heel lang verlangde.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De schrijfweek van 1-8/9/2012 op Ikaria was in alle opzichte een heel mooie beleving. Joey en David hebben werkelijk niet alleen vakkennis, schrijverstalent en gevoel voor situaties maar ook grote bekwaamheid iets te organiseren. Zij geven de cursist vertrouwen, moedigen aan en wijzen op uitwegen indien de schrijfcursist met zijn verhaal is vastgelopen. Met energie, kennis en liefde zorgen Joey en David voor een geslaagde ervaring en vooruitgang met ieders schrijfwerk

    BeantwoordenVerwijderen