Translate my blog

maandag 8 oktober 2012

Winterschrijven Ikaria



Pefko&Brown nodigen uit
Joey Brown & David Pefko
Winterschrijven in Griekenland 
– eiland Ikaria – 
inclusief Kerst, boom en ballen

-21 tot 30 december 2012-

Negen dagen in alle rust schrijven aan je manuscript onder professionele begeleiding van David Pefko (winnaar Gouden Boekenuil 2012) en Joey Brown (schrijfdocente). Vergeet woorden als schrijfworkshop of het voortdurend maken van gezamenlijke schrijfoefeningen; we bieden je een mix van lekker veel schrijftijd en persoonlijke begeleiding, precies op maat gesneden. Logies, lekker eten, rust, bergen, zee, handdikke mist, gure wind, wintervuur, eenzaamheid, wandelingen, kleine uitstappen, gezelligheid … in alles wordt voorzien. We verblijven in een bergdorpje –met prachtig uitzicht en niet te ver van zee- met kamers omheen het zakdoekgrote centrum. Schrijfbegeleiding krijg je in de voormalige ‘kafeneio’ of het plaatselijk café. Kerst vieren we geheel volgens Ikariotische traditie: etend en drinkend van huis naar huis, met traditionele muziek en huisgestookte wijn. Je partner meebrengen want het is Kerst en je wil hem of haar niet missen? Vroeger komen of langer blijven? Het kan allemaal.

Ikaria's ruwe kustlijn

Ikaria? 
Nog nooit van gehoord? Allicht. Want laat dit nu net de charme van dit eiland zijn: eigenzinnig, fascinerend, a-typisch en buiten juli en augustus vind je er hoegenaamd geen toeristen. Kortom: het is de gedroomde omgeving om ongestoord te schrijven aan je roman of schrijfproject.  En ja, je vermoedde het misschien al: de naam Ikaria vindt zijn oorsprong in de mythe van Icarus. Ikaria situeert zich in het noorden van de Egeïsche Zee. Buureilanden zijn o.a Samos, Mykonos en Chios.


voormalige 'kafeneio'

Coaching
David Pefko en Joey Brown hebben voelsprieten voor manke dialogen, kromme zinnen, vreemde verhaalkronkels, hiaten en oppervlakkigheden. Schrijfkramp, writer’s block, geen zuchtje fantasie meer? Geen probleem. Ze openen deuren naar nieuwe ideeën en staan garant voor professionele, intensieve en persoonlijke begeleiding. Bovendien –en dit is niet onbelangrijk- zijn ze vertrouwd met de eigenheid en –opvallend eigenzinnige- cultuur van het eiland. In no time leiden ze je naar de meest inspirerende plekken.


Pigi
In het bergdorpje Pigi logeer je in eenvoudige maar ruime, lichte (en verwarmde!) studio's.  WIFI? Aanwezig. De schrijfcursus zelf vindt plaats in de voormalige ‘kafeneio’ in het centrum van het dorp. Elke cursist woont in een straal van honderd meter van dit centrale punt. Een gezond ontbijt, lichte lunch en avondmaal worden voorzien door David, Joey gastvrouw Renée en een bende enthousiaste Ikarioten. 

Op het programma staan ook een aantal randactiviteiten zoals een wijnproefavond en een inspirerende wandeling in de bergen.

Het aantal plaatsen is beperkt (10). Inschrijven kan tot 30 november.


terras van een studio

Data en locatie
Winterschrijven loopt van vrijdag 21 december tot zondag 30 december 2012. Dit heeft een praktische reden: op zaterdag zijn er geen vluchten van Athene naar Ikaria. 

Indien gewenst, ontmoeten we elkaar op 21 december om 8.30u op de luchthaven van Athene (aan de incheckbalie van Olympicair) om dan om 10u05 gezamenlijk naar het eiland Ikaria te vliegen. De terugvlucht van Ikaria naar Athene op 30 december is om 16.20u met aankomst in Athene om 17.05u. 

Uiteraard kan je ervoor kiezen om op eigen houtje en eigen tempo de reis naar Ikaria te ondernemen. Rechtstreekse vluchten op Ikaria zijn er niet. Je kan bijvoorbeeld naar Athene vliegen om daarna per boot of vliegtuig de oversteek naar Ikaria te maken. Meer info? Stuur ons een mailtje.



Prijs
Het inschrijvingsgeld bedraagt € 1135, waarvan
500 cursusgeld en 635 logies op basis van een gedeelde kamer en maaltijden (d.i. uitgebreid ontbijt, lichte lunch en avondmaal). Niet inbegrepen: drank. Ook inbegrepen: wandeling met gids, wijnproefavond en huur van auto's.

Wie gezamenlijk wil vliegen, betaalt ongeveer € 160 extra (prijzen variëren) voor de binnenlandse vlucht (heen en terug Athene-Ikaria).

Wie een kamer alleen wil, betaalt een extra van € 20 per nacht.

Wil je je partner meebrengen maar wil hij/zij niet deelnemen aan de cursus? Dat kan. Dan betaalt hij/zij € 650.

Na inschrijving schrijf je een voorschot van € 300 over, met vermelding Winterschrijven Ikaria. Rekeningnummer krijgt u bij inschrijving.  

Je inschrijving is pas geldig na betaling van het voorschot. De resterende € 835 betaal je ten laatste op 15 december 2012.

De reis naar en van Ikaria en een reisverzekering is niet inbegrepen en valt onder je eigen verantwoordelijkheid.

Wie enkele dagen vroeger wil arriveren, of enkele dagen langer wil blijven, kan dat zeker. Mail ons het gewenste aantal nachten en wij voorzien een kamer voor je.


Inschrijving
Inschrijven door een mailtje te sturen aan pefkobrown@gmail.com. Vermeld je naam, adres en telefoonnummer.



BBQ - ook in december
wind&boom
misty mountains

donderdag 4 oktober 2012

Schrijfweek Ikaria een succes




Van 1 tot 8 september namen David Pefko, winnaar van de Gouden Boekenuil, en schrijfdocente/initiatiefneemster Joey Brown een klein groepje schrijvers mee naar het wonderlijke eiland Ikaria, een gedroomde schrijfplek in het noorden van de Egeïsche Zee.  In de schaduw van de rotsen (hoor het ruisen van de zee!), geconcentreerd aan wiebelende tafeltjes of slapeloos uitgestrekt onder nachtelijke sterrenhemels werkten ze een week lang intensief aan hun roman, kinderboek, dagboek en levensverhaal. Er werd geschrapt -iemand gooide bijvoorbeeld vol overtuiging 200 vellen de prullenmand in- en geschreven. Wie bij aanvang nog geen letter op papier had, vloog met 5 kant en klare verhalen naar huis. Personages werden kleurrijker en losse fragmenten werden vakkundig samengesmeed. Het resultaat: verrassende manuscripten. En de gebruinde wangen, de nieuwe vriendschappen en de heerlijke Griekse traagheid in dat lome zwetende lijf, tja, dat nam iedereen er maar wat graag bij.


Schrijven, praten, lezen, luisteren, feedback krijgen en geven, harten onder riemen steken, geduld oefenen, uren in stilte schrijven, grappen maken, je geloof hervinden in jezelf en bij elkaar. Vakantie houden en toch hard werken. En dan: huilen bij het afscheid … dat was de schrijfweek in een notendop.

Een volledig verslag van de schrijfweek lees je in de volgende VerZin, de driemaandelijkse uitgave van Creatief Schrijven vzw.


Schrijfweek mei 2013

Werk je al lang aan een manuscript en zit je vast? Of wil je eindelijk die laatste hoofdstukken een keer afschrijven?
David Pefko en Joey Brown hebben voelsprieten voor manke dialogen, kromme zinnen, vreemde verhaalkronkels, hiaten en oppervlakkigheden. Schrijfkramp, writer's block, geen zuchtje fantasie meer? Geen probleem. Ze openen deuren naar nieuwe ideeën en staan garant voor professionele, intensieve begeleiding. Bovendien –en dit is niet onbelangrijk- zijn ze vertrouwd met de eigenheid en –opvallend eigenzinnige- cultuur van het eiland. In no time leiden ze je naar de meest inspirerende plekken.

Wat bieden ze je nog: ruime en lichte kamers, heerlijke gezonde maaltijden, manuscriptbegeleiding (in groep en individueel), verfrissende wandelingen, zwempauzes, traditionele live muziek, een avondje wijn proeven, een bezoek aan de bergdorpjes enz.

De nieuwe schrijfweek: van 18 mei tot 25 mei 2013. Waar? Griekenland. Eiland: Ikaria. Dorpje: Nas, dat bekend staat voor zijn adembenemend decor (zee, rotsen, strand en de rivier Chalaris diep beneden), zijn artistieke aantrekkingskracht en zijn locatie, vlakbij de ruïnes van een eeuwenoude Artemistempel. In Nas logeer je in een studio aan zee. De schrijfcursus zelf vindt plaats in een centrale, gezellige werkruimte naast Thea’s Restaurant. Elke cursist woont in een straal van honderd meter van dit centrale punt. De werkruimte met WIFI is afgesloten van het restaurant en kijkt uit over zee. Ontbijt, lichte lunch en avondmaal worden voorzien in Thea’s Restaurant. 

Snelle beslissers kunnen genieten van een vroegboekkorting. Bovendien kan je een gedeelte van de kosten inbrengen via de VDAB opleidingcheques. Wat houdt je nog tegen?

Inschrijven kan vanaf 18 oktober op www.creatiefschrijven.be 
Meer info over prijzen, vliegtickets en dergelijke volgt a.s.a.p.







Nas - zie hoe mooi het strand daar beneden