Translate my blog

zondag 17 juni 2012

Schrijfweek op Ikaria

Weekje geïnspireerd schrijven op het Griekse eiland Ikaria onder begeleiding van David Pefko (winnaar Gouden Boekenuil) en ... mezelf

"Ikaria is een vrouw," zegt Thea, eigenares van het gezellige Thea's Restaurant in Nas, Ikaria. "Ze is verdomd wispelturig. Soms is ze zacht voor haar bewoners, soms beenhard. Ze is ondoorgrondelijk: haar ziel laat zich niet zomaar kennen. Dit maakt haar onvoorstelbaar inspirerend. Ik krijg nooit genoeg van haar. En samen met mij alle kunstenaars die zich door haar lieten inspireren. Ja, Ikaria is de ideale muze."

Gouden Boekenuil-winnaar David Pefko en schrijfdocent Joey Brown nodigen je namens Creatief Schrijven vzw uit op Ikaria, een wonderlijk eiland in de Egeïsche Zee. Ze nemen je mee naar het rustige piepkleine kustdorpje Nas, dat bekend staat voor zijn adembenemend decor (zee, rotsen, strand en de rivier Chalaris diep beneden), zijn artistieke aantrekkingskracht en zijn locatie, vlakbij de ruïnes van een eeuwenoude Artemistempel. De gedroomde omgeving om door te schrijven aan je roman of schrijfproject. David Pefko deelt zijn eigen ervaring en geeft je uitdagende schrijfopdrachten. Docente Joey Brown staat je bij met raad en daad.

In Nas logeer je in een studio of appartement aan zee. De schrijfcursus zelf vindt plaats in een centrale, gezellige werkruimte naast Thea’s Restaurant. Elke cursist woont in een straal van honderd meter van dit centrale punt. De werkruimte met WIFI is afgesloten van het restaurant en kijkt uit over zee. Ontbijt, lichte lunch en avondmaal worden voorzien in Thea’s Restaurant.

Op het programma staan ook een aantal randactiviteiten zoals traditionele muziek, een wijnproefavond en een inspirerende wandeling in de bergen.

Het aantal plaatsen is beperkt. Schrijf dus zeker in vóór 10 juli 2012.

Thea's restaurant
Ikaria in de lente


Begeleiding
David Pefko, auteur en winnaar Gouden Boekenuil 2012 en Joey Brown, schrijfdocent



Tijdstip en locatie
Van zaterdag 1 september tot zaterdag 8 september 2012. De deelnemers ontmoeten elkaar op 1 september om 8.30u op de luchthaven van Athene om dan om 10u gezamenlijk naar het eiland Ikaria te vliegen. De terugvlucht van Ikaria naar Athene op 8 september is om 11.15u met aankomst in Athene om 12.05u.

Prijs
Het inschrijvingsgeld bedraagt € 899, waarvan  € 500 cursusgeld, € 245 logies: op basis van 2-persoonskamer en maaltijden (d.i. uitgebreid ontbijt, lichte lunch/hapjes, avondmaal exclusief drank) en € 154 euro reis- en excursiekosten.
Na inschrijving schrijf je een voorschot van € 299 over op rekening 001-4238815-88 met code CS 12/10.  De resterende € 600 betaal je ten laatste op 30 juli 2012.
Betalen met opleidingscheques is mogelijk.

De reis naar en van Athene en een reisverzekering is niet inbegrepen en valt onder de verantwoordelijkheid van de cursisten zelf. Een ticket boeken kan via Aegeanair.com. Wacht met bestellen van je ticket best tot je bevestiging van ons krijgt dat er zeker voldoende deelnemers zijn.

Inschrijving
Creatief Schrijven vzw– [e] info@creatiefschrijven.be – [t] 03 229 09 90
www.creatiefschrijven.be